–Her skaper vi ny gnist, sier daglig leder Magnus Tvedt-Øresland, som med gnistrende engasjement forteller om arbeidsplassen med det treffende navnet – GNIST mat og opplevelser. Driften av kafeen på Kulturhuset i Ullensaker baserer seg på arbeidstrening, og skal fungere som et springbrett ut i arbeidslivet for mennesker som av ulike årsaker står uten jobb.
Magnus hilser blidt da jeg kommer inn dørene på kulturhuset. Han slenger sammen en kaffe latte til meg og tar med seg en kruttsterk svart utgave til seg selv. Det viser seg at vi har barn på samme håndballag. Med 50 jenter på Ull/Kisa 09 så er det noen foreldre å ta av. Det er jo dette som er så fint med Ullensaker. Selv om det er stort og befolkningstallet økende, så er det lokalt og nært.
Stor aktivitet
–Da jeg kommenterer at det jammen er mange mennesker bak disken og på kjøkkenet, nikker Magnus bekreftende. –Vi har mye å gjøre, sier han. –Det er stort sett hektisk her fra vi åpner kl. 08.00 til vi stenger etter kveldsarrangementene og kinoen på kvelden.
GNIST mat og opplevelser fungerer som kantine for rådhusansatte, men den er ikke forbeholdt kommunens ansatte. Her er alle velkomne, og det tilbys en rikholdig lunsjmeny, fra varmretter til rikholdig salatbar og påsmurt på dagtid. På kveldstid holder GNIST åpent ved spesielle anledninger i samarbeid med Kulturhuset. De tar også i mot bestilling av mat til møter, kurs og lignende, og driver salg av kioskvarer og billetter.
En ekte matentusiast
1.april 2017 tok Magnus over driften av kafeen. Han er utdannet kokk, og merittlisten er lang. –Da jeg var nyutdannet satte jeg meg på et fly til Italia, uten å vite hva ferden ville ende i. Nå forstår jeg ikke helt at jeg turte å ta dette valget, innrømmer han. Oppholdet hans resulterte i 16 timers arbeidsdager på ulike restauranter med to og tre stjerner i Michelin guiden. I tre år jobbet han intenst, før han flyttet tilbake til Norge. Det var en helt fantastisk erfaring å ta med seg videre. Med andre ord var det et valg som har båret frukter.
–Men jeg synes ikke at den typen jobbliv lar seg kombinere med et godt privatliv, smiler han. I Norge har han jobbet som kjøkkensjef ved flere hoteller og restauranter, deriblant ved Oslos eldste restaurant, Egebret Cafè.
Før Gnist ble det 10 år som matrådgiver i Matprat.
–Jeg begynte å kjenne på et ubehagelig stressnivå på vei hjem til Jessheim fra jobb, forteller han. Med tre barn, der den eldste er åtte år, må man jo faktisk rekke å hente i både barnehage og på SFO. Da muligheten på Jessheim dukket opp var det som om jobben var regissert for meg, ler han.
Et passende navn
Magnus startet med en navnekonkurranse til kafeen. –Med 400 ansatte på huset så fikk vi inn mange forslag, smiler han. –Siden driften baserer seg på arbeidstrening er vår oppgave å skape tilhørighet og engasjement. Vi vil vekke noe i dem som kommer til oss, vi vil skape ny giv, ny gnist. Derfor gav navnet seg selv egentlig, smiler Magnus. –Her blander vi godt humør, håndverk, yrkesstolthet, arbeidsmoral og respekt for alle. GNIST skal være et godt sted for alle oss som er her. Selv kan jeg skrive under på at jeg har fått verdens beste jobb. Jeg får lov til å kombinere kokkefaget og ledererfaringen min med å hjelpe mennesker tilbake i arbeid. Jeg har en fantastisk givende arbeidsdag.
Det komplekse menneske
Ca. 20 mennesker er inne på arbeidstrening i kafeen. Dette er flotte mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet av ulike årsaker. Noen kommer fra krigsherjede områder, det kan være ungdom som har hatt en vanskelig barndom, mennesker med fysiske eller psykiske plager og begrensninger. Språkutfordringer kan også være en barriere som skal forseres. Det kan altså være mange årsaker til at man havner utenfor arbeidslivet, og det kan faktisk ramme oss alle. Ved ufrivillig lediggang avtar selvtilliten raskt, og for mange blir det derfor vanskeligere og vanskeligere å komme tilbake jo lenger en står utenfor.
Ønsker å vite
–Å få lov til å bli kjent med mennesker med ulike erfaringer og utfordringer er lærerikt, fortsetter Magnus. -Det er ikke slik at de må fortelle meg hele livshistorien sin, men jo mer jeg vet, jo lettere er det å legge til rette for, og skape et samspill med hver enkelt.
Arbeidstrening
Gjennom tett samarbeid med NAV og AS3 og flyktningetjenesten tar vi i mot mennesker som har interesse for matfaget og servicefaget. Stort sett er det tre måneder som er utgangspunktet for arbeidstreningen. Noen trenger mer, andre trenger mindre.
Kommunen driver dette tilbudet som er en del av mentorprogrammet. Therese Bergerud er fagansvarlig i GNIST og hun har oppgaven som mentor. En mentor er en rådgiver både på det faglige og menneskelige plan. Ullensaker var den første kommunen på Romerike som ble med i mentorordningen i 2017. –Det viser at kommunen er framoverlent, og villig til å tenke nytt, sier Magnus. En slik egenskap hos en kommune kommer alle oss innbyggere til gode.
Sosial trening
–Vår oppgave er å overbevise de som kommer til oss om at de er en ressurs, at de har betydning og at de kan gjøre en god jobb på lik linje med alle andre. Det er alltid utfordrende i ny jobb. Alle mennesker føler på det. Men det er det vi vokser på. Å ta viktige veivalg kan være vanskelig for mange, men er en nødvendighet for å kunne oppnå en endring.
En viktig del av jobbtreningen er den sosiale biten. Lære at det å stå opp om morgenen, komme til riktig tid, holde avtaler, være tilstede på jobb og gjøre en innsats, er viktig. Vi er alle avhengig av hverandre for å skape et godt resultat.
Store muligheter
Med Magnus sitt engasjement for både mat og mennesker har han flere drømmer og planer framover. –Ullensaker er mulighetenes kommune, sier han. –Jeg ønsker å kunne tilby innbyggerne gode smaker i enda større grad. Vi bygger stein på stein og skynder oss langsomt. Drømmer, ambisjoner og framtidsplaner vil jeg alltid ha, avslutter han med glimt i øyet. Og legger til at det er noe alle bør ha!
Legg igjen en kommentar